La Fundación Ramón Areces financia un projecte d’investigació sobre teràpia regenerativa cel·lular per combatre la sèpsia

El projecte “Nanopartículas sintéticas como tratamiento innovador en la sepsis (SPRINT-4-SEPSIS)” serà finançat per la Fundación Ramón Areces en el marc del XIX Concurso Nacional de Ayudas a la Investigación en Ciencias de la Vida y de la Materia.

Es tracta d’un projecte de col·laboració entre el Dr. Antoni Artigas, de la Fundació Parc Taulí, la Dra. Anna Roig, del CSIC a l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB), i el Dr. Daniel Closa, del CSIC a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB).

L’estudi té com a finalitat crear un producte terapèutic format per els components bàsics de les cèl·lules mare mesenquimals que millori la lesió produïda en la sèpsia. Els investigadors identificaran i analitzaran els components actius d’aquestes cèl·lules i posteriorment els encapsularan en forma de nanopartícules amb l’objectiu de proporcionar una nova estratègia terapèutica per a regenerar el teixit lesionat per la sèpsia. La translació a la clínica d’aquest producte permetria resoldre una administració immediata en els pacients amb sèpsia.

L’estudi tindrà una durada de tres anys i també ha estat presentat a altres convocatòries europees de recerca.

bionanomedicine, collaboration, funding, nanoparticles, new projects, sepsis